سرورنت، خانه امن رویاهای آنلاین شما
هاست ویندوز چیست
و استفاده از آن برای چه سایتهایی مناسبتر است؟
اگر شما وب سایت و یا اپلیکیشن آنلاینی داشته باشید برای این که در شبکه جهانی اینترنت قرار بگیرد باید آن را در یک فضا در دسترس شبکه قرار دهید. این فضا که در سرورها قرار دارد هاست و یا میزبان نامیده میشود. هاست انواع گوناگونی دارد و معمولا بسته به نوع سیستم عاملی که در سرور استفاده شده است تقسیمبندی میشود. هاست ویندوز یکی از انواع هاستها است که از سیستم عامل ویندوز در سرور آن استفاده شده است. در ادامه با این نوع از میزبانی و این که بیشتر برای کدام وب سایتها مناسب است، آشنا خواهیم شد.
هاست (Host) چیست؟
«هاست» و یا میزبان به بخشی از سرور یا کامپیوترهای سرویس دهنده اینترنتی گفته میشود که محتوای سایت شما پس از طراحی روی آن آپلود میشود و از بخشی از فضا و امکانات سرور استفاده میکند. هاست انواع گوناگونی دارد که هر کدام برای انواعی از سایتها مناسبتر هستند. هاست ویندوزی و هاستهای لینوکسی بزرگترین و پرکاربردترین تقسیمبندیهای هاستها به شمار میروند.
هاست ویندوز (Windows Host) چیست؟
گفتیم که برای راه اندازی یک وب سایت به اولین چیزی که پس از طراحی و توسعه سایت نیاز دارید هاست است. هاست یا میزبان ویندوز در واقع بخشی از یک وب سرور محسوب میشود که آن سرور از سیستم عامل ویندوز استفاده میکند. سایت آپلود شده روی این هاست ویندوزی البته با تمام کامپیوترها فراتر از اینکه از ویندوز و یا هر سیستم عامل دیگری استفاده کنند سازگار است.
استفاده از هاست ویندوز برای چه وب سایتهایی مناسب است؟
این که از چه نوع هاستی برای وب سایت خود استفاده کنید کاملا بستگی به سیستمی دارد که وب سایت با استفاده از آن طراحی شده است. اگر وب سایت شما با استفاده از زبان برنامهنویسی ASP.NET طراحی و توسعه پیدا کرده است و برای دسترسی و ذخیرهسازی دادهها در آن از SQL Server استفاده شده است، باید از هاست ویندوز برای میزبانی سایت خود بهره ببرید.
اما در مقابل اگر وب سایت شما با استفاده از زبانهای برنامهنویسی مانند PHP طراحی شده و برای پایگاه دادهها از MYSQL استفاده شده است، بهتر است از این سرورهای ویندوزی استفاده نکنید. معمولا برای آپلود این گونه از وب سایتها از سرورهای لینوکس استفاده می شود. به علاوه اگر افراد برای راه اندازی وب سایت قصد دارند تا از وب سرور IIS استفاده نمایند باید از هاست ویندوز کمک بگیرند و در مقابل افرادی که برای سیستم مدیریت محتوای سایت خود از وردپرس، جوملا، دروپال استفاده میکنند، باید از هاستهای لینوکسی استفاده کنند.
البته وب سایتهای طراحی شده با PHP و MYSQL بیشتر اوقات بر روی هاستهای ویندوزی نیز پشتیبانی میشوند اما اگر بر روی هاست لینوکس بارگذاری شوند سرعت و کارایی بسیار بهتری خواهند داشت. سیستمهای مدیریت محتوای متن باز نیز بر روی سرورهای ویندوزی قابلیت فعالیت دارند اما کارایی آنها محدود خواهد شد و نمیتوان از تمام امکانات آنها به خوبی و بدون مشکل استفاده کرد.
استفاده از هاستهای ویندوزی چه مزایایی برای وب سایتها دارد؟
استفاده از این نوع از هاستها برای همه وب سایتها مناسب نیست ولی مزیتهایی دارد که استفاده از آن را برای وب سایتهای طراحی شده با ASP بسیار مناسب میکند. برخی از مهمترین این مزیتها عبارت است از:
1. آشناتر بودن به سیستم عامل ویندوز برای بیشتر کاربران
ویندوز معروفترین و پرکاربردترین سیستم عامل در تمام جهان است. طبق برآوردها بین 400 میلیون تا 1 میلیارد نفر در سراسر جهان از آن استفاده میکنند. با استفاده از ویندوز سرور کاربران میتوانند روی آن به کنترل پنل plesk نیز دسترسی داشته باشند که گزینه کاربردیتر و سادهتری برای مدیریت محتوای وب سایت به شمار میرود.
2. سازگاری بهتر با سایر نرم افزارها و ابزارهای ویندوز
استفاده از هاست ویندوز سبب میشود تا شما به راحتی بتوانید از سایر نرم افزارها و ابزارهای تحت ویندوز در مدیریت سایت خود بهره ببرید. اگر وب سایت شما با استفاده از asp.net نوشته شده است و یا برای مدیریت پایگاه دادهها از نرم افزار SQL بهره میبرد، که هر دو تحت ویندوز هستند، شما باید از سرور با سیستم عامل ویندوز نیز استفاده کنید.
3. کنترل پنل کاربری Plesk
Plesk یک رابط کاربری است که به کاربر اجازه میدهد تا چند وب سایت و دامنه گوناگون را به همراه دیگر تنظیمات و ملزومات مورد نیاز ایجاد کرده و به راحتی مدیریت نماید. این نرم افزار به مدیران سایتها برای ارتقای امنیت وب سایت و نیز ارتقای عملکرد وب سایتها کمک می کند و با سایر سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس و جوملا نیز تا حد زیادی سازگار است.
معیاب استفاده از هاست ویندوز
همان طور که این نوع از هاست مزایای زیادی برای وب سایتها و مدیریت وب سایتها دارد معایبی نیز دارد.
1. امنیت کمتر نسبت به هاستهای لینوکسی
درست است که این نوع هاستها امنیت بالایی دارند اما در سالهای اخیر نشان دادهاند که امنیت آنها در مقابل حملات هکری و باج افزار با مشکلاتی روبهرو است. این در حالی است که امنیت وب سایتهای با هاست لینوکس اندکی بهتر بوده است. این موضوع آن جا مهم میشود که امنیت دادههای کاربران به خصوص دادههای مالی ممکن است برای کسب وکار شما بسیار پراهمیت باشد. البته ابزارهایی برای ارتقای امنیت در هاست ویندوز وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید.
2. هزینه گرانتر
هزینه استفاده از هاستهای ویندوزی در همه جای دنیا از هاستهای لینوکسی بالاتر است و با افزایش امکانات و خدمات مبلغ بیشتری نیز خواهد شد.
3. پایداری کمتر
سرورهای با سیستم عامل لینوکس ثبات و پایداری بسیار بالایی دارند و بسیار کمتر نیاز به راه اندازی مجدد پیدا میکنند. هاست ویندوز با این که پیشرفتهای قابل ملاحظهای داشته است اما در ثبات و حل مشکل کمی ضعیفتر از هاستهای لینوکس عمل میکند.
سخن آخر
استفاده از هاست ویندوز و یا هاست لینوکس به سلیقه و علاقه شما و نیز به سیستم طراحی سایت شما بستگی دارد. زبان برنامه نویسی و پایگاه داده و نیز سیستم مدیریت محتوای سایت شما تعیین میکند که بهتر است از چه نوع هاستی برای وب سایت خود استفاده نمایید. این موضوع میتواند به بودجه شما و نیز میزان امنیت مورد نیاز برای دادههای وب سایت نیز بستگی داشته باشد.