به گزارش ارومیه سیتی؛ سال 2020 سال حساسی برای شهرها و جوامع بود. همهگیری ویروس کرونا بر هسته زندگی شهری تأثیر گذاشت و دولتهای محلی باید برای محافظت از زندگی مردم واکنش سریع نشان میدادند و همزمان به دنبال بهترین رویکردها برای مقابله با اثرات بلندمدت این ویروس بودند.
آینده شهری و اهمیت توجه به شهرها و پرورش حس قوی ارتباط
بر اساس نظر محققان، پزشکان، سیاست گذاران و رهبران شهر؛ 12روند برای هوشمندتر، پایدارتر و انعطاف پذیرتر کردن شهرها با استفاده از فناوری شناسایی شده است اما باید در نظر داشت که، هیچ رویکرد واحدی برای توسعه شهرها وجود ندارد.
آینده شهری و برنامهریزی سبز از فضاهای عمومی:
شهرهای در حال برنامه ریزی و طراحی شده برای افراد با خیابان “سبز”، راهروها جدید و فضاهای عمومی به عنوان مراکز زندگی اجتماعی است.
آینده شهری و جوامع بهداشتی هوشمند:
شهرها اکوسیستمهای مراقبتهای بهداشتی را توسعه میدهند که نه تنها بر تشخیص و درمان بیماریها متمرکز هستند، بلکه بر حمایت از رفاه از طریق مداخله و پیشگیری اولیه و در عین حال استفاده از فناوریهای دیجیتال متمرکز هستند.
آینده شهری و شهر 15 دقیقه ای:
شهرها به گونهای طراحی میشوند که امکانات رفاهی و بیشتر خدمات در فاصله 15 دقیقهای پیاده روی یا دوچرخه سواری باشد و رویکرد محلهای جدید ایجاد کند.
تئوری «شهرسازی جدید»، یک مفهوم برنامهریزی و طراحی شهری که شهرهای قابل پیادهروی را ترویج میکند،
آینده شهری و تحرک پایدار و خدماتی:
شهرها در جهت ارائه تحرک دیجیتال، پاک، هوشمند، مستقل و چند وجهی، با فضاهای پیاده روی و دوچرخه سواری بیشتر، که حمل و نقل معمولاً به عنوان یک سرویس ارائه میشود، تلاش میکنند.
شهرها نه تنها مراکز توسعه اقتصادی هستند. آنها نماد برابری، همزیستی سالم جمعی و رفاه برای همه هستند.شهرها باید طوری برنامه ریزی و طراحی شوند که پیامدهای اجتماعی و اقتصادی برای همه ایجاد کنند و از هزینههایی که هنگام طرد شدن افراد رخ میدهد اجتناب کنند.
اگر چه افراد کم برخوردار معمولاً بیشترین آسیب را در جامعه میبینند، شهرها موانع ناشی از تفاوتها را نیز برطرف میکنند.
طراحی فراگیر میتواند به معنای ساخت مراکز شهری دربرگیرنده جنسیت باشد تا فضاهای امن و ایمن برای مراقبین فراهم کند و برای افرادی که مشکلات حرکتی دارند، امکانات قابل دسترسی با صندلی چرخدار را نصب کند.
طراحی فراگیر ممکن است به معنای ساخت محلههای سبزتر و امنتر برای همه شهروندان و سرمایهگذاری برای ایجاد فضاهای امن و شاد برای بازی کودکان و مکانهای قابل دسترس برای سالمندان باشد که شهرها را برای نسل نقرهای لذتبخش میکند.
آینده شهری و خدمات و برنامهریزی فراگیر:
شهرها به گونهای تکامل مییابند که خدمات و رویکردهای فراگیر داشته باشند، با فراهم کردن دسترسی به مسکن و زیرساختها، حقوق برابر و مشارکت و همچنین مشاغل و فرصتها، با نابرابریها مبارزه میکنند.
آینده شهری و اکوسیستم نوآوری دیجیتال:
شهرها استعدادها را جذب میکنند، خلاقیت را فعال میکنند و تفکر مخرب را تشویق میکنند و خود را از طریق رویکرد مدل نوآوری و ترکیبی از عناصر فیزیکی و دیجیتالی توسعه میدهند.
آینده شهری و اقتصاد دایرهای و تولید محلی:
شهرها مدلهای دایرهای را بر اساس گردش سالم منابع، و بر اساس اصول اشتراک، استفاده مجدد و بازسازی، با تأکید بر محدود کردن حجم زبالههای شهری و بر تولید محلی به عنوان مثال، توسط کشاورزی شهری اتخاذ میکنند.
آینده شهری و ساختمانها و زیرساختهای هوشمند و پایدار:
هدف شهرها داشتن ساختمانهای بازسازیشده است. آنها از دادهها برای بهینه سازی مصرف انرژی و استفاده و مدیریت منابع در ساختمانها و تاسیسات استفاده می کنند: زباله، آب و انرژی.
آینده شهری و مشارکت تودهای:
شهرها به گونهای تکامل مییابند که انسان محور باشند و توسط و برای شهروندانشان طراحی شوند و مشارکت تودهای توسط اکوسیستم در یک فرآیند مشارکتی و پیروی از سیاستهای دولت باز را ترویج کنند.
آینده شهری و عملیات شهر از طریق هوش مصنوعی:
شهرها فرآیندها و عملیات خودکار (که توسط یک پلت فرم شهری هماهنگ شدهاند) را اتخاذ میکنند و از رویکردهای برنامه ریزی مبتنی بر داده پیروی می کنند.
آینده شهری و امنیت سایبری و آگاهی از حریم خصوصی:
شهرها تلاش میکنند تا آگاهی از اهمیت حریم خصوصی دادهها و آمادگی برای تأثیر حملات سایبری را ارتقا دهند، زیرا دادهها یک کالای مهم شهری خواهند بود. ا ز آنجایی که سرویس ها به شدت یکپارچه و به هم مرتبط می شوند و آسیب پذیری های ایجاد شده در طول تبادل داده ها رایج تر است، امنیت داده ها بسیار مهم است.
یادداشت: احسان ابراهیمی